maandag 7 maart 2016

Hoe je goed borstvoeding geeft.

Hallo (aanstaande) moeders,

Wil je borstvoeding geven, dan is het belangrijk dat elke voeding zo goed mogelijk gebeurt. In dit blog kun je lezen hoe een voeding eruit ziet.

We beginnen bij het begin: je baby begint met drinken. Wat nu belangrijk is, is om je baby zo lang te laten drinken als dat hij wil. Zo weet je zeker dat hij drinkt tot zijn buikje vol is. Na een tijdje stopt je baby zelf met drinken. Dit doet hij omdat hij genoeg heeft gehad, of in slaap is gevallen. 

Dan hou je je baby rechtop tegen je aan en geef je hem de kans om een boertje te laten. Soms komt er tijdens het drinken wat lucht in het buikje van je kind en dat geeft dan een vervelend gevoel. Door het laten van een boertje ontsnapt de lucht.

Echter, lang niet alle kindjes die borstvoeding krijgen moeten een boertje laten. Je zult het dus de eerste weken het best wel kunnen proberen. Laat je kindje nooit een boertje dan is het niet nodig bij je kindje en kun je het weglaten. 


Na de eerste borst bied je je baby de tweede borst aan. Ook nu laat je hem weer net zo lang drinken tot hij zelf stopt met drinken en geef je de kans op het laten van een boertje.

Als hij wil drinken uit de tweede borst dan is dat niet erg. Je baby weet zelf heel goed of zijn buikje vol is of niet. Bied wel de andere kant aan.
Een vriendin van mij kwam er zo achter dat er maar uit een kant melk kwam. De andere borst werkte niet. Zij heeft wel zo lang kunnen voeden als zij wilde.

Nu ben je klaar met één voeding.
En dit kun je dan elke keer doen wanneer je kindje dorst heeft.

Je bent een moeder geworden die haar kind borstvoeding geeft.

Wil je meer lezen over borstvoeding, lees dan het boek Borstvoeding doe je zo.


Liefs,

Debby

Geen opmerkingen:

Een reactie posten