dinsdag 4 februari 2020

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en borstvoeding


Wanneer je begint met de borstvoeding weet je misschien nog niet hoe lang je door gaat met het geven van borstvoeding. Wel is het handig om te weten wat wordt aangeraden op grond van vele onderzoeken. Daarom in dit artikel antwoord op de vraag: Hoe lang borstvoeding geven?

Organisaties zoals De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de organisatie van kinderartsen adviseren om een baby minimaal zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven. Uitsluitend borstvoeding betekent: geen ander drinken naast de borstvoeding. Alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft zit in de moedermelk. Daarbij past de melk zich aan de leeftijd van je kindje aan. 

Wordt je kindje bijvoorbeeld drie weken te vroeg geboren dan heeft je melk een andere samenstelling dan als je kindje op tijd geboren zou zijn. Zo blijft de melk zich aanpassen aan de leeftijd van je kind.

Na de zes maanden kun je beginnen met het geven van vast voedsel, naast de borstvoeding. Je kunt hierbij denken aan fruit en groente hapjes. Je kindje zal steeds meer vast voedsel eten en minder borstvoeding drinken.

Het officiƫle advies is om hiermee door te gaan totdat je kindje minimaal twee jaar oud is. Daarna kunnen en moeder en kind zolang doorgaan met voeden als zij willen. Dit advies geldt zowel voor ontwikkelingslanden als ontwikkelde landen. Dus ook bij ons in het westen.

Hoe lang je wilt voeden is natuurlijk een individuele keuze. Maar je kunt pas echt kiezen als je weet wat hoort bij het geven van borstvoeding en je borstvoeding goed loopt.

Om goed te kunnen voeden is het belangrijk dat je baby op de juiste manier melk uit de borst krijgt. Je kunt in dit artikel alles over het aanleggen van je baby lezen.

Lijkt het je leuk om samen met andere vrouwen een cursus borstvoeding te volgen? Kijk dan eens bij de bij de mogelijkheden voor een borstvoedingscursus. 

 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en borstvoeding

Wanneer je begint met de borstvoeding weet je misschien nog niet hoe lang je door gaat met het geven van borstvoeding. Wel is het handig om...