woensdag 8 juni 2016

Gouden regel bij het geven van borstvoeding: Stap 1


Beste (aanstaande) ouders,

Wanneer je borstvoeding geeft is het belangrijk dat je kindje op een goede manier melk uit je borst krijgt. Dit heet het aanleggen van je baby.
Dit klinkt misschien heel eenvoudig, maar je moet wel weten hoe je dat kunt doen. Er is namelijk slechts één manier waarop je baby melk krijgt en jij geen zere tepels. Hoe je dat kunt doen kun je hieronder lezen.


Stap 1. Zorg dat je baby melk uit de borst krijgt.


Hoe het werkt..

Om melk uit de borst te krijgen is het belangrijk dat je baby niet alleen het topje van je tepel in zijn mond stopt, maar ook het gedeelte rond het puntje. Juist daar zit de verbinding met de klieren die ervoor zorgen dat er melk wordt gemaakt én je baby melk krijgt.

Wanneer je kindje goed drinkt zie je hem de echte slik- en drinkbewegingen maken. Zie je hem sabbelen, dan weet je dat hij niet drinkt, maar sabbelt. Met sabbelen krijgt je kindje geen melk binnen. 
Iets anders waaraan je kunt merken dat je baby goed drinkt is dat de voeding geen pijn doet.

Heb je het idee dat hij niet drinkt, maar sabbelt, haal hem dan voorzichtig van de borst, door eerst je pink in zijn mond te stoppen. Hij zal zijn mond openen en de borst loslaten. Daarna kun je hem nog een keer aan de borst leggen. Soms moet je hem een paar keer helpen totdat hij goed drinkt.

Neem hier echt de tijd voor want je zult merken dat wanneer je baby melk uit de borst krijgt de borstvoeding is begonnen.


Zie je hem de melk drinken?

Dan gaan we naar stap 2. Deze kun je in het volgende blog lezen.


Liefs,

Debby


Geen opmerkingen:

Een reactie posten