dinsdag 7 januari 2020

Hoe leg je je kindje goed aan bij het geven van borstvoeding?
Hoe krijg je melk uit je borst?
Wanneer je borstvoeding geeft is het belangrijk dat je kindje de melk uit je borst krijgt. 
Er is slechts een manier waarop je baby melk krijgt. Doe je het goed, dan krijgt je baby moedermelk. Hoe je kind melk uit de borst krijgt kun je lezen in dit blog.

Leg je baby goed aan.
Je baby moet niet alleen het puntje van je tepel in zijn mond nemen, maar juist ook een deel van het tepelhof daarom heen. Dit lukt het makkelijkst wanneer je baby zijn mondje wijd open doet voordat hij begint met drinken. Hij zal zijn mondje vanzelf wijd openen, wanneer je hem rustig naar je borst brengt.

Hoe weet je dat je kindje goed drinkt?
Wanneer je kindje goed drinkt zie je hem de echte slik- en drinkbewegingen maken. Zie je hem sabbelen, dan weet je dat hij niet drinkt, maar sabbelt. Met sabbelen krijgt je kindje geen melk binnen.

Heb je het idee dat hij niet drinkt, maar sabbelt, haal hem dan voorzichtig van de borst, door eerst je pink in zijn mond te stoppen. Hij zal zijn mond openen en de borst loslaten. Daarna kun je hem nog een keer aan de borst leggen. Soms moet je hem een paar keer helpen totdat hij goed drinkt.

Weet je niet zeker of je kindje wel goed drinkt, vraag dan aan je kraamverzorgende of partner om mee te kijken. Bij veel kraamzorgorganisaties en ziekenhuizen werken ook lactatiekundigen (deskundigen op het gebied van de borstvoeding) zij kunnen je ook helpen. Woon je in de buurt van Enschede, neem dan contact op met mij.

Wil je meer lezen over borstvoeding kijk dan hier.

Direct het boek bestellen? Klik dan hier.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten