donderdag 3 maart 2016

HOE JE BABY GOED DRINKT EN AANLEGGEN

Hallo (aanstaande) moeders,

De basis bij borstvoeding is dat je baby melk uit de borst krijgt. Om het borstvoeden leuk te houden is het belangrijk dat jij geen last krijgt van ongemakken zoals zere tepels. 
Het toeval wil dat wanneer je baby op een goede manier drinkt, jij waarschijnlijk geen zere tepels krijgt. 
In dit blog kun je lezen hoe je baby goed drinkt.

Hoe je baby goed drinkt 
Zorg ervoor dat je baby niet op het puntje van je tepel zuigt, maar ook het gedeelte rond het puntje van de tepel in zijn mond heeft. Juist in het gedeelte rond het puntje van de tepel zit de verbinding met de klieren die zorgen dat er melk gemaakt wordt. Daarom is het belangrijk dat je baby eerst zijn mond wijd opent en daarna 'hapt'. Dit heet het aanleggen van je baby.

Je kunt zien dat hij goed drinkt aan de echte drink en slikbewegingen die hij maakt. Zie je dat je kindje niet echt slikt, maar sabbelt of doet de voeding pijn aan je borst, haal je kindje dan voorzichtig van de borst, anders kun je je tepel beschadigen.
Trek nooit zomaar je baby eraf, maar doe eerst rustig een vinger in zijn mondje. Dit stoort hem bij het drinken en daarom zal hij zijn mondje openen en de borst loslaten. Daarna probeer je hem nog een keer te laten drinken.

Erg belangrijk is het om niet door te gaan als het zeer doet, borstvoeding hoort geen pijn te doen. Beter is het om dan weer even opnieuw te beginnen, zelfs als je kindje dat niet zo leuk vindt en dat ongetwijfeld duidelijk laat blijken. Onthoud: jullie moeten allebei nog veel leren! 


Wil je meer lezen over borstvoeding geven, lees dan het boek: Borstvoeding doe je zo.

Liefs,

Debby

Geen opmerkingen:

Een reactie posten