maandag 6 februari 2017

Gouden regel bij het geven van borstvoeding: Stap 2

Beste (aanstaande) ouders,

In het blog van gisteren staat stap 1: Hoe zorg je dat je baby melk uit de borst krijgt.  

Vandaag gaan we naar stap 2.

Wat doe je wanneer je baby drinkt?

Laat hem lekker drinken zolang als hij wil. Zo heeft je baby de kans om zijn buikje vol te drinken. Hij zal vanzelf stoppen wanneer hij voldaan is of in slaap is gevallen.
Je kent je baby nog niet zolang, dus je weet niet hoelang hij over een voeding doet. Bovendien kan het zijn dat je kindje niet alle voedingen even snel drinkt. Laat je dus baby rustig uitdrinken. Hij is goed aangelegd, dus er is geen kans op het beschadigen van je tepels.

Een boertje laten
Daarna is fijn voor je baby om hem een boertje te laten doen. Niet alle kinderen die borstvoeding krijgen hebben behoefte aan een boertje. Of jouw kind een boertje moet doen, kun je alleen weten, door hem de kans te geven. Zet je baby rechtop tegen je schouder en wrijf over zijn ruggetje. Als hij geen boertje geeft, heb je hem tenminste de kans gegeven.

De andere borst
Daarna geef je je baby de andere borst en laat je hem weer net zo lang drinken als dat hij zelf wil. Ook nu weer geef je hem de kans op een boertje.
Niet alle baby's drinken aan twee kanten. Maar bied het wel aan.

Tijd voor elkaar
Tijdens de voedingen kun je zelf een lekker kopje thee of koffie nemen. Zo maak je er een momentje samen met je baby van. Een moment om uit te rusten en te genieten van je baby.

Na de voeding zal je kindje tevreden zijn en/of slapen.


Liefs,

Debby


Geen opmerkingen:

Een reactie posten