dinsdag 23 februari 2016

Overgaan op vast voedsel


.

Vandaag een blog over een volgende stap in het leven van je kindje: de overgang van vloeibare (borst-)voeding naar vast voedsel.

Wanneer starten met vast voedsel?
Wanneer je baby ongeveer een half jaar oud is kun je naast borstvoeding vast voedsel geven. Let vooral op het woordje naast. Vast voedsel is voor een zuigeling: bijvoeding. Je hoeft geen borstvoeding te laten vallen, wanneer je met bijvoeden begint.

Hoeveel eet een baby?
In het begin zal je baby waarschijnlijk niet meer dan een of twee theelepels eten. Langzaam zal je kindje steeds meer gaan eten.

Hoe je kindje leert eten
Je kunt je baby in een stoeltje of bij je op schoot zetten en vervolgens hapjes geven. Wanneer je kindje zo goed eet en jij dit een prettige aanpak vindt is dit een goede manier.
Er is ook nog een andere manier: laat je kindje zelf eten met zijn eigen handjes. Hij zal het eten van jouw bord of zijn eigen bordje pakken met zijn handjes en in zijn mond stoppen. Wanneer hij dit elke dag doet, wordt hij al snel heel handig. Na een paar maanden heeft je kindje de techniek door en kan hij een hele maaltijd zelfstandig eten. Bij kinderen die op deze manier leren eten komt minder overgewicht voor.

Mijn kindjes leerde eten door een combinatie van bovenstaande manieren.

Op de foto zie je mijn zoontje van 7 maanden zelf zijn mandarijntje eten. 

Ik zat ernaast met een kopje koffie, maar maakte nu even de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten