dinsdag 23 februari 2016

Overgaan op vast voedsel


Hallo collega moeders,

Vandaag een blog over een volgende stap in het leven van je kindje: de overgang van vloeibare (borst-)voeding naar vast voedsel.

Rond de zes maanden
Wanneer je baby ongeveer een half jaar oud is kun je naast borstvoeding vast voedsel geven. Let vooral op het woordje naast. Vast voedsel is voor een zuigeling: bijvoeding. Je hoeft geen borstvoeding te laten vallen, wanneer je met bijvoeden begint.

In het begin zal je baby waarschijnlijk niet meer dan een of twee theelepels eten. De hoeveelheden worden langzaam meer.

Hoe je kindje leert eten
Je kunt je baby in een stoeltje of bij je op schoot zetten en vervolgens hapjes geven. Wanneer je kindje zo goed eet en jij dit een prettige aanpak vindt is dit een goede manier.

Echter, er is nog een manier. Minder bekend maar zo oud als Methusalem: laat je kindje zelf eten. Na een paar maanden heeft je kindje de techniek door en kan hij een hele maaltijd zelfstandig eten. Bij kinderen die op deze manier leren eten komt minder overgewicht voor. 

Mijn kindjes leerde eten door een combinatie van bovenstaande manieren.

Hieronder zie je mijn zoontje van 7 maanden zelf zijn mandarijntje eten. Ik zat ernaast met een kopje koffie, maar maakte nu even de foto.


Al mijn zes kindjes zijn goede eters geworden, die alles lusten en genieten van de maaltijden. Als jij dat ook voor je kindje wilt in het boek Borstvoeding doe je zo staat hoe je dat kunt aanpakken.
Liefs,

Debby

Geen opmerkingen:

Een reactie posten